Dinapigens hjemmeside

Klik her for at komme til forrige update Klik her for at komme tilbage til hovedmenuen Klik her for at komme til næste update

Næste Update

Sæt dig ned når du drikker!

Der er en regl i Amsterdam -ingen ved rigtig hvorfor- men den håndhæves!

Det er ikke tilladt at stå op og indtage alkohol på udendørs terrasser og foran caféer!

Det står anført i "Algemene Plaatselijk Verordening" en form for lokalplan for orden i det offentlige rum. Denne har eksisteret i Amsterdam i mange år.

Reglen om ståforbud læner sig op ad regler så som at caféstole ikke må spærre fortovet, genere forbipasserende eller blokere døre eller stier. Det menes at det samme gælder stående -alkoholsindtagende- gæster, og der gættes på at det kan skyldes at stående gæster tiltrækker andre stående gæster, og at dette er sværere for personalet at håndterer, siden grupper af stående mennesker let vokser, flytter sig og blokerer for forbipasserende, døre, eller stier.

Uanset hvad, så har jeg lige læst at vores kære bryggeri "'t IJ", netop har fået en bøde fra Reinigingspolitie (ordenspolitiet) netop for stående gæster! Med bøden fulgte tre fotos hvor tre gæster, under et træ, med hver deres glas øl i hånden stod op på den dertil indrettede (altså til øldrikning, ikke ståning!!!) terrasse. Terrassen var i øvrigt indhegnet af buske der skulle sikre at ingen gæster blokerede for forbipasserende gæster, døre eller stier.

Det er imidlertid caféens ansvar at sørge for at gæsterne sidder ned. Første gang en gæst tages i at stå, gives en advarsel. Anden gang koster det caféen €500. Er stedet stadig ikke i stand til at slå benene væk under sine gæster, bliver det lukket ned en uge, og derefter kan det erklæres lukket på ubestemt til, altså bare indtil det er sat skik på kunderne igen!

Klik her for at komme til forrige update Klik her for at komme tilbage til hovedmenuen Klik her for at komme til næste update